Mπιφτέκια από γλυκοπατάτα και ρεβίθια



Μαλακά μπιφτέκια από γλυκοπατάτα και ρεβίθια μπαίνουν μέσα σε burger ή bagel για ένα απολαυστικό, σπιτικό και υγιεινό “βρώμικο”.

Tip: Όταν βράζω ρεβίθια, βράζω πάντα μια μεγάλη πσοότητα (2 ή 3 συσκευασίες) τα χωρίζω σε μερίδες και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη για μεγαλύτερη ευκολία.

Υλικά

  • 1 γλυκοπατάτα
  • 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ θυμάρι ξερό
  • 1 κτγ ρίγανη ξερή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 80 γρ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
  • 100 γρ. γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε κύβους.
  • Βράζουμε τους κύβους γλυκοπατάτας σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά μέχρι να είναι μαλακή και σουρώνουμε.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τη γλυκοπατάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από το μάτι.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  • Χτυπάμε για 6-7 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Προαιρετικά τα περνάμε με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας το πινέλο μας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.

Tip: Σερβίρουμε μέσα σε burger ή bagel με vegan μαγιονέζα, ντομάτα, μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια ή ό,τι άλλο θέλουμε


Πηγή: Cool Artisan